Minimalisme, mobile homes, tiny houses er alle store buzzwords i 2020’erne. På dansk er et af begreberne der dækker over disse buzzwords: flytbare huse. Flytbare huse kan tjene mange formål og have mange forskellige udseender, men der findes flytbare huse til alle formål. I denne artikel ser jeg nærmere på flytbare huse og hvilke muligheder du har for at købe og bo i et flytbart hus.

Hvad er et flytbart hus?

Et flytbart hus er i sin reneste form et hus man kan bo i og overnatte i, men som det samtidig er muligt at flytte til et nyt sted. Typisk er det større end en camper, men alligevel så småt at det kan transporteres af en lastbil el. hægtes bag på en større vogn med træk.

Flytbare huse er ikke bare en ting, og kan som sagt tjen mange formål. Derfor findes der også forskellige typer af flytbare huse, hvor nogle er lavet til at bo og overnatte i, hvilket taler ind i hele friheds- og minimalisme-trenden, mens andre er lavet til at opholde sig i i perioder og ofte kun i dagtimerne, det kan f.eks. være en skurvogn på en byggeplads el. en skurvogn i skoven der bruges af en skovbørnehave el. spejdere.

Typer af flytbare huse

  • Skurvogne
  • Pavilloner
  • Autocampere
  • Annekser
  • Tiny houses
  • Minihuse

Et flytbart hus kan altså have mange navne, men hvis det er et hus du ønsker at bo i, skal du vælger en bestemt type flytbare huse der er lavet til netop dette. Det kan du læse mere om herunder.

Flytbare huse til salg

Hvis du gerne vil bo i et flytbart hus skal du først og fremmest finde et flytbart hus. Der er ikke så mange udbydere af flytbare huse, men du kan finde dem på DBA og Gul og gratis og hos udvalgte udbydere der i Danmark tilbyder salg af Tiny Houses og flytbare pavilloner el. skurvogne der er indrettet til bolig.

Du skal være opmærksom på at du ikke bare kan flytte ind i et flytbart hus hvor som helst, for udover at have selv huset, skal du også have en grund at stille det på. Da de fleste såkaldte flytbare huse alligvel er rimelig permanente og svære at flytte igen, skal du altså have styr på hvor du må placere dem og du skal altid eje el. leje det stykke land du vil have dit flytbare hus på.

Helårsbeboelse i flytbare færdigbygget minihuse

Der er muligt at bo heleåret i et færdigbygget flytbart minihus, men der er ikke mange undtagelser i forhold til at bo i et almindeligt hus, med andre ord er det de samme regler der gælder langt henad vejen hvis du vil bo i et flytbart hus hele året.

Grunden til at man skal vælge at bo i et flytbart hus, skal være fordi man ønsker at bo billigere, mindre og have fokus på det vigtige i livet. Det kan give en anden frihed og du kan komme meget tættere på naturen i og med du ikke hele tiden vil være tilbøjelig til at side indenfor og kukkelure. Derudover kan du lave nogle fantastisk kreative indretninger i et Tiny House, som er super fascinereden at se på og bo i.

Regler for flytbare huse på hjul

Du skal kende lidt til reglerne for at bo i flytbare huse på hjul, inden du beslutter dig for at det er det du gør. Herunder er en liste over nogle af de vigtigste regler du skal være opmærksom på.

  • f

I alle fald vil jeg søge professionel hjælp hvis du ønsker at udforske muligheder for at bo i et minihus, så du ikke ender med at bo ulovligt el. på anden vis lave fejl med din beboelse. Du kan kontakte professionelle leverandører af flytbare huse eller den kommune du ønsker at bo i for at høre mere.